Over ons

Wij stellen ons graag even aan u voor.
Stichting Iedereen Een Maaltijd (IEM)  is ontstaan uit noodzaak en ervaring. Geconfronteerd worden met mensen die tussen de wal en het schip belanden en daardoor zonder eten komen te zitten. Letterlijk !
Voor veel mensen een concept wat ondenkbaar is maar voor een groeiend aantal gezinnen de harde werkelijkheid.
Wij willen deze mensen helpen met een gezonde maaltijd. Want slapen met een lege maag en niet weten hoe je jouw gezin moet voorzien van een warme maaltijd is vreselijk!

Deze problemen kunnen in deze tijd werkelijk iedereen overkomen. Het kan door ziekte, het verliezen van je werk, psychische problematiek etc.
De huidige bureaucratie zorgt ervoor dat instanties vaak traag werken en slecht communiceren en dan kunnen mensen dus in een spreekwoordelijk ” gat ” vallen en letterlijk zonder eten zitten.

We proberen ervoor zorg te dragen deze doelgroep toch minstens eenmaal per dag een gezonde warme maaltijd te serveren.
Wij noemen dat noodmaaltijden.

We proberen samen uit te zoeken waar het misgaat door ons brede maatschappelijke netwerk in te schakelen bij het oplossen van acute problemen.
We bieden mensen een luisterend oor en motiveren hen proble(e)m(en) met een gevulde maag aan te pakken. Terwijl zij werken aan de oplossing van hun proble(e)m(en) zorgen wij voor een gezonde warme maaltijd.

U kunt ook voor uzelf een warme maaltijd bij ons kopen.
De opbrengst, na aftrek van de kosten, wordt gebruikt om nieuwe noodmaaltijden te bereiden.

Ook kunt u een uitgestelde maaltijd kopen, deze koopt u dan voor een ander die het hard nodig heeft.

U vind ons in de lunchroom in het Woonhart in Zoetermeer.
Hier koken wij ‘s morgens de maaltijden voor u.
Om de kosten voor huur e.d. te bekostigen zijn wij in de middag als lunchroom geopend.
Samen met onze vrijwilligers en stagiaires maken wij iedere dag verse salades, gebak, schotels etc voor u die u bij ons in de lunchroom kunt afnemen of opeten. Alles vers bereid, met heel veel liefde en inzet.
Wij vragen u rekening te houden dat we ook soms werken met vrijwilligers die een ” onzichtbare handicap ” hebben waardoor sommige dingen anders kunnen gaan dan in een standaard lunchroom.
Alle vrijwilligers waarmee we werken zijn gemotiveerd en werken zorgvuldig onder leiding van het management zodat het nooit ten koste gaat van de kwaliteit van onze maaltijden.

Binnenkort start ons project: samen eten en een beetje meer. Mensen komen een door ons gemaakte maaltijd bezorgen, opwarmen, samen eten, afwassen, opruimen, een plantje water geven of een wasje ophangen. De kleine extra’s die voor sommige mensen een grote opgave zijn wanneer ze het alleen moeten doen. Samen gaat alles makkelijker en het is gezelliger. Check onze website regelmatig voor updates over dit project.

Met kerst proberen wij samen met scholen een kerstpakket samen te stellen, de kinderen mogen dan per klas producten inzamelen in een doos en wij maken hier kerstpakketten van. We gaan naar de scholen om de kinderen voor te lichten over armoede en wat dat met kinderen kan doen. Lijkt het je leuk met jouw school mee te doen? Mail dan even naar info@iedereeneenmaaltijd.nl (uiteraard als je het op je school hebt gevraagd) want dat is uiteraard welkom. Wil je een ander moment een leuke actie doen met of zonder school? Ook dat is welkom.

Rond kerst organiseren wij een kerstfeest zodat mensen een geweldige avond hebben zo vlak voor de kerst, en dan krijgen zij ook een kerstkado mee.

Bij IEM kan iedereen dus een maaltijd bestellen, werkelijk iedereen, want zonder u kunnen wij geen noodmaaltijden bereiden.

Op dit moment is Zoetermeer en directe omgeving ons doelgebied. Onze wens is dat in de toekomst verder uit te kunnen breiden zodat we meer mensen kunnen voorzien van maaltijden maar dat kan alleen als u ons steunt !

Wilt u ons werk steunen? Dat kan hier. 
U kunt ons nu helpen, zodat iedereen iedere dag op zijn minst een gezonde maaltijd heeft !